Tijdens het hardlopen worden er grote krachten uitgeoefend op de benen en voeten. De landingsvoet bijvoorbeeld moet al snel zo’n 200 tot 300 kilo opvangen. Dat vraagt behoorlijk wat van de knie-, enkel- en voetgewrichten, de spieren rond de knie en die in het onderbeen. Daarom is het ook niet vreemd dat de meeste blessures in deze regio voorkomen. Je spieren zijn het actieve bewegingsapparaat van je lichaam en vormen als het ware de schokbrekers; ze vangen de meeste krachten op. Maar als die spieren het door bijvoorbeeld vermoeidheid of een te ambitieuze trainingsopbouw laten afweten, krijgen de banden, pezen en daarmee je gewrichten, grotere krachten te verwerken dan dat ze aankunnen. Met alle blessuregevolgen van dien. De preventieve werking van sportmassage helpt om deze blessures te voorkomen.

Behandelplan voor hardlopers

In overleg met jou stel ik een behandelplan op dat gericht is op het voorkomen van blessures of ondersteunen bij herstel. Daarbij is er niet alleen aandacht voor de spieren, maar ook voor de omliggende weefsels zoals huid en bindweefsel. Bindweefsel zit eigenlijk overal: in de huid, de spieren, de gewrichtskapsels, de gewrichtsbanden en in het beenvlies. Het bindweefsel is een belangrijk orgaan dat de andere weefsels met elkaar verbindt. Maar dat niet alleen. Het zorgt ook voor stevigheid, elasticiteit en soepel glijvermogen. Daarom is het zo belangrijk dat ook bindweefsel bij de massage wordt betrokken. Tijdens de behandeling maak ik ook tijd voor het mobiliseren van de onderbeen gewrichten zoals knie en enkel. Op die manier wordt de hele bewegingsunit behandeld, met als resultaat een goede doorbloeding van de spieren en onderhuids bindweefsel, een natuurlijke spiertonus in ruststand en een volledige gewrichtsmobiliteit.

Deze massage is geschikt voor alle hardlopers, ongeacht je niveau of de afstanden die je loopt.

Kijk hier voor mijn tarieven.

Wil je meer informatie? Neem dan contact met me op. Dan bespreken we welke aanpak voor jou het meest effectief is.

Naast deze specifieke massage kun je bij mij ook terecht voor algemene sportmassage, rug-, schouder- en nekmassage en ontspanningsmassage.