Waarom sporttherapie?

Sporttherapie gaat een stap verder dan ‘gewone’ massage. Bij een (sport)therapeutische massage behandel ik meestal al langer bestaande pijntjes, klachten of blessures die eigenlijk niet meer ‘vanzelf’ weggaan. Bijvoorbeeld klachten aan het onder- of bovenbeen (enkel, knie, kuit, lies, hamstrings), slijmbeurs- of peesontstekingen, lage rugklachten, tenniselleboog of nek- en schouderklachten. Deze klachten kunnen zijn ontstaan door het sporten maar ook door overbelasting door werk of hobby’s, stress of ziekte.

Analyse klacht of blessure

Samen met jou analyseer ik het probleem en brengen we risicofactoren en individuele oorzaken van de klacht/blessure in kaart. Hoe was je herstel tot nu toe en zijn er misschien factoren die het herstel belemmeren waardoor je niet optimaal kunt functioneren?

Behandeling

Na deze analyse doe ik aanvullend onderzoek en stellen we een behandelplan op. De behandelingen bestaan uit therapeutische massagevormen zoals fascietechnieken, bindweefselmassage en triggerpointtherapie. Afhankelijk van de klacht mobiliseer ik ook de gewrichten of de wervelkolom om de behandeling optimaal effectief te maken zodat jij weer klachtenvrij kunt bewegen.

Kijk hier voor de tarieven.

Wil je weten of ik je hierbij kan helpen? Neem dan contact met me op. Of boek jouw afspraak direct online.

Meer massages: