Stress, een verkeerde (werk)houding of repeterende bewegingen zijn maar een enkele van de factoren die kunnen zorgen voor overbelasting van rug- schouder- en nekspieren. 

Waarom een rug- schouder- en nekmassage?

Als gevolg van die overbelasting raken spieren gespannen en voelen ze stijf of pijnlijk aan. Houdt de overbelasting een langere periode aan, dan komen de klachten vaak terug omdat de spieren niet meer de kans krijgen om zich te herstellen. Er vormen zich dan triggerpoints in de spieren. Een triggerpoint is een plek in een spier waarvan de vezel verkrampt is. Druk je op dit punt – de triggerpoint – dan voel je pijn of een tintelende sensatie die zowel plaatselijk als afgeleid, dus op een andere plek in het lichaam, kan zijn. Triggerpoints verkorten de spier, waardoor er spanning op de spier, maar bijvoorbeeld ook op het gewricht en naastgelegen zenuwen en bloedvaten komt te staan. Zo kan hoofdpijn een gevolg zijn van triggerpoints in de nek- of schouderregio. Een rug- schouder- en nekmassage helpt om de spieren weer te ontspannen, waardoor het pijnlijke en stijve gevoel wordt weggenomen. Daarom wordt deze vorm van massage vaak preventief ingezet. Door regelmatig een rug- schouder- en nekmassage voor jezelf in te plannen, houd je de spieren in goede conditie en voorkom je overbelasting.

Hoe werkt een rug-, schouder- en nekmassage?

Met deze vorm van massage worden de spieren van de rug, schouders en nek met speciale technieken weer losgemaakt. Soms is er sprake van een uitstralende pijn naar de armen en worden ook de armspieren gemasseerd. De technieken die ik tijdens deze massage gebruik zijn vaak wat steviger, zodat de spanning van de spieren doorbroken wordt. Als er sprake is van spierknopen of verklevingen, dan gebruik ik daarvoor een technieken waarmee het spierweefsel diep bewerkt wordt. Daardoor is deze vorm van massage misschien niet altijd de meest ontspannende maar wel effectief. Het zorgt voor een betere bloedcirculatie en voor meer aanvoer van zuurstof naar de spieren en de omliggende weefsels. Afvalstoffen worden sneller en makkelijker afgevoerd en de pijn vermindert.

Wat kun je verwachten?

Tijdens jouw eerste afspraak neem ik altijd de tijd om van jou te horen wat jouw specifieke klachten zijn, het  verloop ervan en wat jij van de behandeling verwacht.. Daar pas ik de massage op aan. Ervaar jij bijvoorbeeld lage rugklachten, dan leg ik het accent van de behandeling op deze spieren. Concentreren jouw klachten zich meer op de schouders en de nek, dan zal ik daar tijdens de behandeling de meeste aandacht aan besteden. Dat maakt iedere behandeling weer anders. De communicatie tussen jou en mij is daarbij heel belangrijk. Als masseur ‘voel’ ik de spieren maar jij voelt wat de massage met jouw spieren doet. Dat samenspel is heel belangrijk en bepaalt mede het verloop van de behandeling. Soms zal ik je na afloop adviseren om thuis wat oefeningen te doen die het herstelproces ondersteunen. Zo werken we samen aan het beste resultaat!

Natuurlijk kun je deze vorm van massage ook boeken als je geen klachten hebt en gewoon eens lekker wilt ontspannen om stress of vermoeidheid van je af te laten glijden. Niets werkt beter dan dat! Als ontspanningsmassage pas ik de massagegrepen uiteraard aan en zullen ze minder intensief en meer ontspannend zijn. Daarbij een relaxt muziekje op de achtergrond en je gaat als herboren weer naar huis!

Meer massages:

Kijk hier voor mijn tarieven.

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met me op.