Bindweefsel zit overal in je lichaam. In je huid, in en rond je spieren en organen, in de pezen en banden die zijn verbonden aan je gewrichten. Bindweefsel is – de naam zegt het al – ‘verbindend’: het is stevig, elastisch en heeft een soepel glijvermogen waardoor alle organismes in je lichaam naast elkaar kunnen functioneren.

Het doel van bindweefselmassage

Door allerlei omstandigheden kunnen er verklevingen ontstaan in het bindweefsel. Dat gebeurt als er te weinig zuurstof en te veel kooldioxide (afvalstoffen) in de weefsels zit. Daardoor wordt het milieu in het bindweefsel ‘zuur’ en verliest het haar goede eigenschappen. Het bindweefsel wordt stugger en kan minder goed meebewegen met bijvoorbeeld je spieren en andere organen. Hierdoor krijg je het gevoel dat je ‘vast’ komt te zitten. Bewegen gaat misschien gepaard met stijfheid of pijn, je voelt je vermoeid en niet uitgerust. Een bindweefselmassage helpt om de kwaliteit van het bindweefsel te herstellen.

Bindweefselmassage bij long covid / post-covid syndroom

Klachten zoals hierboven genoemd kunnen zich ook voordoen als je langdurige klachten hebt na een coronabesmetting. Dit wordt ook wel long covid of post-covid syndroom genoemd. Bindweefselmassage kan helpen om de balans in pijnlijke of verkrampte spieren te herstellen en te normaliseren. Ik gebruik hiervoor verschillende technieken om het onderhuidse maar ook het spierbindweefsel te bewerken zodat de spanning in de weefsels afneemt.

Bindweefsel heeft beweging, druk en rek nodig en dat is wat een masseur met verschillende technieken toepast in deze massage. Maar let op! Een bindweefselmassage kan qua intensiteit pittig en soms ook pijnlijk zijn. De verklevingen van het bindweefsel hebben dit soort technieken nodig om ze te kunnen opheffen. Bedenk dan maar hoe je je na de massage voelt. Alsof je letterlijk meer ruimte hebt om te bewegen en de spanning die je overal voelde, verdwenen is. 

Meer massages:

Kijk hier voor mijn tarieven.

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met me op.