Naast sportmassage geef ik ook klassieke ontspanningsmassages. Veel mensen hebben een druk bestaan. Dat hoeft niet persé tot klachten te leiden maar kan bijvoorbeeld wel mentale stress met zich meebrengen. En stress kan de oorzaak zijn van veel uiteenlopende klachten. Denk aan hoofdpijn, migraine, stijve spieren, rugpijn of nek- en schouderklachten. Het langdurig belasten van steeds dezelfde spieren of spiergroepen, bijvoorbeeld door lange tijd achter een beeldscherm te zitten of veel in de auto zitten, draagt vaak bij aan het ontstaan of verergeren van de klachten.

Wat is ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage is een zachtere variant van de sportmassage. Waar sportmassage als doel heeft om je dieper gelegen spieren te herstellen, werkt ontspanningsmassage uitsluitend in de buitenste lagen van het spierweefsel. Het tempo en de druk tijdens de ontspanningsmassage liggen lager. Door de massage ontspant het lichaam zich, waardoor er ook mentale ontspanning ontstaat en eventuele pijnklachten verminderen. Tijdens een ontspanningsmassage wordt extra aandacht aan pijnlijke spiergroepen besteed. Vaak ervaar je na een eerste behandeling al een opmerkelijke verbetering.
Een ontspanningsmassage kan uiteraard ook werken zonder dat je fysieke klachten hebt. De massage werkt preventief en zorgt dat stress en vervelende situaties makkelijker los gelaten worden.

Voordelen van ontspanningsmassage

  • Een betere bloedcirculatie
  • Snellere afvoer van afvalstoffen
  • Losmaken van stijve of verkrampte spieren
  • Versterkt je immuunsysteem
  • Verhoogt je natuurlijke weerstand
  • Vermindert stress en vermoeidheid

Sport je regelmatig? Dan helpt sportmassage om sneller te herstellen en je spieren lenig en soepel te houden.

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met me op.